
“food with passion & a smile”
PASTINAAKSOEP MET
GEKRUIDE PASTINAAK &
PETERSELIE-OLIE
Ingrediënten (voor 4 pers):
Moeilijkheidsgraad: *
Bereidingstijd: 50 min.
• 120 g roomboter • 6 tenen knoflook • 1 ui, fijngesneden • 1,5 l groentebouillon
• 500 g pastinaak + 200 g, geschild, in blokjes • 200 g knolselderij, geschild,
in blokjes • 2 el olijfolie • 2 tl anijspoeder • 1 tl komijnpoeder • handvol platte
peterselie
• 75 ml extra vierge olijfolie
Extra:
• staafmixer • keukenmachine
Bereiding:
Snijdt 3 tenen knoflook fijn. Smelt 60 g van de roomboter in een ruime soeppan
en bak hierin de fijngesneden knoflook en de ui op laag vuur in 10-15 min
tot de ui zacht is en lichtgekleurd. Voeg de bouillon, 500 g pastinaak en de
knolselderij toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur 30
min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met
versgemalen peper en zout.
Verhit intussen in een koekenpan de rest van de roomboter met de olijfolie. Bak
hierin de overige pastinaak blokjes samen met het anijspoeder en komijnpoeder
op laag vuur 6-8 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijdt 2 knoflookteentjes
fijn en voeg ze in de laatste min. toe aan de pan. Breng op smaak met peper en
zout. Schep de pastinaak blokjes uit de pan en laat kort uitlekken op een stukje
keukenpapier.
Doe intussen voor de peterselie-olie de peterselie, knoflook en extra vierge olijfolie
in de keukenmachine en pureer tot een gladde olie. Breng de olie op smaak
met versgemalen peper en zout en schenk in een kommetje.
Verdeel de soep over 4 kommen. Schep er wat van de gekruide pastinaak blokjes
overheen en bedruppel met de peterselie-olie. Serveer de olie en de rest van de
pastinaak blokjes apart.
CUPCAKES MET
MOKKACRÈME
Ingrediënten (voor 12 grote of 24 mini cupcakes):
Moeilijkheidsgraad: **
Bereidingstijd: 35 min. / oven 25 min.
• 265 g roomboter, op kamertemperatuur • 115 g kristalsuiker • 2 eieren
• 115 g bloem, gezeefd • 1 tl bakpoeder, gezeefd • 1 tl piment + extra voor garnering
• 2 tl instant espressopoeder • 1 tl koffielikeur • 1 tl vanille-extract
• 250 g poedersuiker, gezeefd • koffieboontjes, voor garnering
Extra:
• mixer • spatel • 2 mini-muffinvormen of 1 grote • papieren vormpjes
• spuitzak met spuitmond
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175° C. Doe 115 g van de roomboter in een kom samen
met de kristalsuiker. Klop 8-10 min. tot je een romig, luchtig mengsel hebt.
Klop één voor één de eieren erdoor en mix tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg
de bloem, bakpoeder, piment en een snufje zout toe en roer met een spatel goed
door tot je een luchtig en glad mengsel hebt.
Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm en verdeel het beslag over de
vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 20-25 min. tot ze gaar en
goudbruin zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de vormpjes. Bij de grote
vormpjes 25-35 min. Neem de cakejes uit de oven en laat ze eerst even in de
muffinvorm afkoelen, voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Meng in een klein kommetje het espressopoeder samen met de koffielikeur en
het vanille-extract. Klop de rest van de boter samen met de poedersuiker in 5-10
min. tot een luchtig en romig mengsel. Doe het koffiemengsel erbij en mix nog
kort even door. Doe de mokkacréme in een spuitzak en spuit mooie toefjes op
iedere cupcake. Druk op iedere cupcake een koffieboontje en bestrooi met een
klein beetje piment.
WWW.NINALOVESFOOD.COM | INFO@NINALOVESFOOD.COM | +31 (0)6 517 517 23
FACEBOOK TWITTER INSTAGRAM PINTEREST BLOGLOVIN TUMBLR